Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 19.09.2024, 03:51

Старосинявський НВК

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Січень » 15 » Відзначення 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка
13:53
Відзначення 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка


                                                             "Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде.


                                                        Поет живе, у серцях свого народу", -


                                                                                           стверджував М. Рильський


      У рамках  відзначення 200-річчя від дня народження видатного українського поета, письменника, художника, громадського діяча Тараса Григоровича  Шевченка, з метою гідного вшанування пам’яті Великого Кобзаря і популяризації кращих надбань його літературної спадщини серед учнів та вчителів Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» відповідно  до листа відділу освіти,  молоді та спорту Старосинявської райдержадміністрації від 08.01.2014 року ,на виконання завдань Президента України щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка у поточному році   проведенно низку культурно-просвітницьких, мистецьких заходів.


Зокрема, з 13 по 19 січня 2014 року в Старосинявському НВК  тривав тиждень шевченкознавства. Було проведено  літературно-музичну композицію «Слався, Тарасе», конкурси учнівських робіт, рефератів, стінгазет «Славетний син українського народу», виховні години, покладено квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку. Пройшла загальношкільна лінійка «Тарас Шевченко – геній, мислитель, пророк». Учні п’ятих – восьмих класів  написали диктанти  про Тараса Шевченка. Також було проведено  огляд-конкурс  читців «Слухайте голос безсмертний Тараса»   . І не важливо, яке місце посіли, головне, що своїм маленьким серцем і великою душею торкнулись Шевченкового слова та понесли його в народ, щоб жило, учило, виховувало, нас – українців.


В 9-х  класах школи-гімназії  пройшли відкриті уроки на теми: «Вкланяємось тобі, Кобзарю», «Тарас Шевченко – основоположник нової української літератури», під час якого вчителі української літератури Першхайло С.Е. та Хміль Л.П. розповіли учням про життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка, використовуючи сучасні форми та методи роботи, мультимедійні засоби навчання. Наголосили , що Тарас Шевченко – центральна постать в українській літературі. Його творчість – виняткове, неповторне явище в історії світової культури. В ньому вся історія наша, все буття… Кому невідомо: Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна. Він – вершина, парость родового дерева, виразник і хранитель народного духу. Впродовж уроків учасники досить цікаво висвітлювали творчий та життєвий шлях великого Генія українського народу. Захід запам’ятався проникливим читанням Тарасових поезій у виконанні учнів 9-А та 9-Б класів . Атмосфера під час проведення Шевченківських читань була особливою, були присутні заступник голови Старосинявської райдержадміністрації Кицун В.П. та начальник відділу освіти, молоді та спорту Гринчук С.В., директор навчального закладу Цимбаліста Н.М..


  Приємно було бачити вже добре знайомі обличчя учнів початкової ланки, які завітали до залу-музею Тараса Шевченка.    У кожному класі була проведена   літературна вікторина «Чи знаємо ми Шевченка?»


Педагоги звернули увагу дітей на те, що пізнавати Шевченка можна і треба протягом усього життя, адже в його творах закладена надзвичайно потужна енергія, від якої живиться Українство протягом останніх двох століть. Тому Шевченка треба читати, досліджувати, розуміти і любити.


 


    Бібліотекарем Лонською В.В. організовано постійно діючу  книжкову виставоку «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»,  адже сьогодні в Шевченкові ми бачимо нашого сучасника і соратника. Він дорогий, близький нам своїм немеркнучим словом, бо слово це звеличує красу боротьби і перемоги в ім’я незалежності України, виховує наші кращі людські почуття.


                                                  Заступник директора з навчально-методичної роботи І.Роздобудько

Переглядів: 578 | Додав: NVK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України
Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Старосинявський відділ освіти
Освіта
Острів знань

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz