Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 19.09.2024, 03:57

Старосинявський НВК

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Листопад » 21 » «Кращої, ніж рідна, мови не буває»
13:58
«Кращої, ніж рідна, мови не буває»
      У період з 4 по 10 листопада здійснюється реалізація завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб національних меншин. У Старосинявському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» діти мають рівний доступ до освіти, шкільна громада поважає культуру різних національностей, їхні мовні традиції, що сприяє усвідомленню учнями розмаїття культурного багатства нашої держави, залученню їх до загальнолюдських цінностей, вихованню толерантного ставлення до різних народів, народностей, рас і культур. Але особливо акцентується увага на вивченні рідної мови.

     8 листопада в школі-гімназії відбулося свято, приурочене Дню української писемності та мови «Кращої, ніж рідна, мови не буває» за участю голови Старосинявської районної адміністрації М.В. Данчука, заступника голови райдержадміністрації В.П. Кицуна, спеціаліста відділу освіти Старосинявської райдержадміністрації М.В. Хабоші. 

 


 

 

 

     Голова Старосинявської районної адміністрації М.В. Данчук відвідав шкільний кабінет-експозицію «Старосинявщина в роки Другої світової війни» в рамках Міжнародного дня боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму. Учні-екскурсоводи детально розповіли про роки лихоліття в Старосинявському районі. В експозиції зібрані учнями, вчителями та небайдужими односельчанами цінні експонати воєнних років і спогади земляків про роки Великої Вітчизняної війни. Юні дослідники школи-гімназії доклали немало зусиль, щоб вивчити скорботну сторінку в історії Старосинявщини – винищення німецько-фашистськими загарбниками єврейського населення, яке складало третину населення Старої Синяви в роки війни. Матеріали учнівських досліджень, науково-практичних конференцій, спогади, фотографії, газетні публікації, приурочені цьому питанню, зібрані в експозиції шкільного музею.



- Важливу роль у Старосинявському  НВК відводять реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства і залученню громадськості до формування та реалізації державної політики. У навчальному закладі діє Рада школи, до складу якої входять учні, батьки і вчителі, працює учнівський комітет, налагоджено тісну співпрацю з батьками й громадськістю. Діяльність учнівського самоврядування в Старосинявському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» скеровується на підвищення якості навчання, зміцнення свідомої дисципліни, реалізацію вимог режиму роботи школи, на розвиток ініціативи та творчої самодіяльності учнів, реалізацію їх прав та обов’язків. Розбудова самостійної держави потребує формування якісно нової людини, з урахуванням тих невідкладних завдань, які розв’язує наша держава відповідно до нових запитів та інтересів суспільства. У школі-гімназії працює творче об’єднання за інтересами «Покликання», робота якого націлена на розвиток творчих обдарувань учнів.

         У 1998 році  в Старосинявському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» була створена  Козацька республіка. Це самодіяльне дитяче об’єднання, яке будує свою роботу на принципах добровільності, демократії та самоврядування. Основними напрямками роботи Козацької республіки є вивчення історії козацтва, відродження й збереження народних традицій, вивчення фольклору про козацтво, дослідження ролі спорту й фізичного виховання в житті козаків.

         8 листопада з представниками учнівської громади школи-гімназії зустрівся голова Старосинявської районної адміністрації М.В. Данчук. Мудрі поради очільника району стануть у нагоді школярам  для  майбутньої самореалізації, зорієнтують їх на досягнення соціально-корисної мети, індивідуальної і суспільної, допоможуть розвинути  їхню соціальну активність, нададуть їм можливість проявити себе в конкретній справі.



- Впроваджуючи в навчально-виховний процес Державний стандарт базової і повної загальної середньої , в Старосинявському НВК особливе місце відводиться вивченню іноземних мов. Починаючи з 1 класу, школярі  вивчають англійську мову, п’ятикласники вивчають дві іноземних мови: англійську і німецьку або французьку. Також учні школи-гімназії залюбки відвідують факультативне заняття з польської мови, що дає можливість випускникам  у майбутньому вступити не тільки до вищих навчальних закладів України, а й здобувати вищу освіту в країнах Європи. Адже сучасна система навчання іноземних мов дає можливість застосовувати комунікативно-діяльнісний підхід оволодіння мовами як важливим засобом міжкультурного спілкування, усвідомлення учнями особливостей культури народів, мови яких вивчаються, власної національної культури.

Також учні школи-гімназії поглиблено вивчають рідну мову, бо досконале володіння українською мовою сприяє консолідації громадян у розбудові та зміцненні держави, забезпечує доступ до джерел української духовності, дає змогу випускникам Старосинявського НВК у повному обсязі реалізувати в різних галузях чи сферах життєдіяльності можливості, життєві потреби, плани, пов’язані з подальшим здобуттям освіти, опануванням спеціальністю.

 

Переглядів: 579 | Додав: NVK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України
Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Старосинявський відділ освіти
Освіта
Острів знань

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz