Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 19.09.2024, 03:57

Старосинявський НВК

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Листопад » 22 » День Гідності та Свободи
09:39
День Гідності та Свободи

Україна – це територія гідності й свободи…

       Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Саме такими словами розпочали лінійку, приурочену до Дня Гідності та Свободи, у Старосинявському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» ведучі Грозіна Вікторія та Гноянко Сергій.

       Відкрила урочистості директор школи-гімназії Цимбаліста Н.М.

       Невід’ємною традицією сучасних свідомих українців є належне вшанування громадянського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які виступили на захист демократичних цінностей та не пошкодували навіть власного життя задля оновлення Української держави.

                             

       Українські народні герої відстояли національні інтереси та європейський вибір України, визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь. Своєю непохитністю та самопожертвою герої майдану заслужили шану та повагу усіх співгромадян.

                              

       Саме вони, герої Старосинявщини, наші земляки, активні учасники Революції Гідності, гості нашого заходу Міщенко Федір Пилипович, Кравчук Юрій Миколайович, учасник АТО  Найко Юрій Миколайович, звернулися до молодого покоління  школи – гімназії з настановами, що тільки в їхніх руках розбудова Української Держави.

                               

        Привітали присутніх  зі святом запрошені гості: начальник відділу освіти, молоді та спорту Старосинявської РДА – Хабоша М.В., секретар виконавчого комітету Старосинявської селищної ради – Гарник Н.І. та вручили  грамоти переможцям конкурсу учнівської творчості, приуроченого до Дня Гідності і Свободи: Цимбалістому Тарасу, Гавришко Яні, Гингазовій Дарині, Реус Олександрі, Муравській Анастасії, Хміль Аліні, Демчишину Юрію, Кравчук Діані. Також було відзначено роботу вчителя історії Собур Оксани Василівни.

                             

        Поетичними рядками та музичними композиціями вітали учасників урочистостей Гук Олександра та Маринчак Наталія.

        По завершенню лінійки старшокласники та вчителі долучилися до святкової ходи та районного заходу з нагоди Дня Гідності та Свободи.

        Колона формувалася на шкільному подвір’ї Старосинявського НВК. Було вшановано пам'ять загиблого воїна АТО, випускника нашої школи, колишнього селищного голови Романенка Олександра Трохимовича біля  меморіальної дошки, встановленої на школі-гімназії.

       Святкову ходу прикрашали державні прапори, які несли учні-старшокласники, вона супроводжувалася патріотичними гаслами.

        В залі районного будинку культури, про події Помаранчевої Революції, Революції Гідності, Майдану та АТО розповідали вчителі історії  Собур О.В. та Поліщук А.С., які зверталися до присутніх учнів Старосинявського НВК з дискусійними питаннями.

        Старшокласники висловлювали свої думки стосовно таких понять як: «Свобода вибору», «Незалежність і суверенітет держави», «Гідність людини і громадянина», «Про роль молоді в розбудові держави», «Чому українцям вдалося зберегти віру в перемогу?», «Чому проти учасників Помаранчевої Революції не було застосовано силових методів, а під час Революції Гідності пролилася кров?». Одиннадцятикласники:  Царик Ярослав, Дзюба Олег, Ревнюк Наталія, Шапранова Єлизавета, Бондар Станіслав, Хмара Андрій, Жалаль Імад, Ціннівська Оксана, Стасюк Руслан - активно включилися в обговорення дискусійних питань.

       Українці зробили свідомий вибір, коли перебороли страхи і взяли на себе відповідальність за долю країни.

       21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє.

        Люди, які ціною власного життя змінили історію України, активісти, які полягли на Майдані, були з різних куточків України, різних національностей, різного віку й віросповідання, різних професій. Але їх назавжди об’єднали любов до України та прагнення змінити життя кожного українця на краще.

        Сотні сердець згоріли за перемогу і запалили ще мільйони сердець. За рідну Батьківщину, за наше з вами майбутнє сини України поклали свої голови на київському Майдані, на донецьких землях. І наш з Вами обов’язок перед «Небесною сотнею» — продовжити боротьбу і виграти бій за кращу долю українського народу.

Слава Україні! І вічна пам’ять героям!

Переглядів: 391 | Додав: NVK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України
Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Старосинявський відділ освіти
Освіта
Острів знань

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz