Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 19.09.2024, 03:49

Старосинявський НВК

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Листопад » 22

Виступ

Цимбалістої Неоніли Миколаївни

      Одним з основних завдань адміністративної реформи визначеної в Концепції щодо реформування місцевого самоврядування є реформування і модернізація освітньої галузі. Цей напрямок управління в сільській місцевості потребує негайного реагування з боку органів місцевого самоврядування ОТГ. Для освітніх закладів потрібно враховувати такі основні фактори:

  • Освітні мережі навчальних закладів складаються з надмірної кількості малокомплектних і одночасно витратних шкіл, які не здатні забезпечити необхідну якість освіти.
  • Серед населення сіл високий рівень безробіття, не розвинена місцева економіка, що призводить до міграції працездатного населення і його скорочення в тому числі дітей.
  • Сільські школи є віддаленими; дороги між населеними пунктами мають низьку якість, що може створити небезпеку перевезення учнів.
  • Приміщення комунальних закладів, водопостачання,каналізація, вуличне покриття і освітлення зношене або зруйноване.
  • Великий відсоток шкільних адміністрацій сільських навчальних закладів не можуть самостійно без зовнішньої методичної підтримки, забезпечувати навчальний процес необхідної якості.

                 Враховуючи нормативно – правові акти та документи наша Старосинявська Обєднана Територіальна Громада зформувала власну ефективну систему забезпечення освітніми послугами населення своєї громади, з урахуванням соціальної значимості сектора освіти і домінуючого обсягу видаткової частини бюджету ОТГ на її утримання. Це завдання є одним із першочерговим і найбільш актуальним для органів влади. Всі управлінські та фінансові повноваження зосереджені в єдиному органі місцевого самоврядування. З’явилась можливість подолання численних проблем, які накопичились в секторі освіти. &n ... Читати далі »

Переглядів: 304 | Додав: NVK | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

Україна – це територія гідності й свободи…

       Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Саме такими словами розпочали лінійку, приурочену до Дня Гідності та Свободи, у Старосинявському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» ведучі Грозіна Вікторія та Гноянко Сергій.

       Відкрила урочистості директор школи-гімназії Цимбаліста Н.М.

       Невід’ємною традицією сучасних свідомих українців є належне вшанування громадянського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які виступили на захист демократичних цінностей та не пошкодували навіть власного життя задля оновлення Української держави.

                             

       Українські народні герої відстояли національні інтереси та європейський вибір України, визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь. Своєю непохитністю та самопожертвою герої майдану заслужили шану та повагу усіх співгромадян.

                              

       Саме вони, герої Старосинявщини, наші земляки, активні учасники Революції Гідності, гості нашого заходу Міщенко Федір Пилипович, Кравчук Юрій Миколайович, учасник АТО  Найко Юрій Миколайович, звернулися до молодого покоління  школи – гімназії з настановами, що ... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: NVK | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України
Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Старосинявський відділ освіти
Освіта
Острів знань

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz