Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 19.09.2024, 03:48

Старосинявський НВК

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Лютий » 23
19-20 лютого у Старосинявському НВК були проведені заходи, приурочені Революції Гідності. Відбулося тематичне інформування, виховні годити , дискусії, лінійка. Учні та вчителі взяли участь у районних заходах. 20 лютого 2015 року представники педагогічного колективу на чолі з директором Цимбалістою Неонілою Миколаївною відвідали учасника АТО, жителя с.Гончариха, Горчинського Ігоря Ігоровича, який отримав поранення влітку 2014 року. Юнакові передали кошти, зібрані учителями школи-гімназії, для реабілітації після поранення, солодкі гостинці та щирі слова вдячності.
Переглядів: 413 | Додав: NVK | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

Слава, народжена у вогні І знов, у котрий це вже раз, Зійшлися ми в одній родині, Щоб пом’януть той славний час, Коли в офіру Батьківщині Себе принесли кращі з нас…
Такими ліричними рядками розпочали патріотично-виховний захід ведучі Діана Кравчук та Ірина Сліпецька у Старосинявському навчально-виховному комплексі під назвою «ГЕРОЇ КРУТ – СИМВОЛ ПАТРІОТИЗМУ, ЖЕРТОВНОСТІ У БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНУ УКРАЇНУ». Під трагічну мелодію до залу входять учні із запаленими лампадками і весь зал підводиться у скорботній хвилині мовчання, вшановуючи пам’ять Героїв Крут. Героїзм, проявлений під Крутами, слугував могутнім фактором в боротьбі за волю та незалежність України. І лише протягом 20 століття ми – українці шість разів проголошували, та, на жаль, п’ять разів втрачали свою незалежність. 29 січня 2015 року виповнюється 97 років, як на залізничній станції Крути поблизу села Пам’ятне, яке розташоване за 130 кілометрів на північний схід від Києва, відбувся бій між більшовицькою чотиритисячною армією Михайла Муравйова та 300 національно свідомими київськими студентами. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості українців набув особливого значення завдяки героїзму української молоді, яка загинула у нерівному протистянні. Цей бій на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Десятиріччями історія бою або замовчувалася, або обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і вітчизняній історіографії. У радянські часи полеглі в Крутах класифікувалися як зрадники чи просто не обговорювалась ця тема. Та пам'ять не стирається розчерком пера чи чиєюсь вказівкою. Розкривати героїчну сторінку Крут треба якомога правдивіше. А хто доторкається до цієї святої теми повинен події того дня пропустити через свою душу і серце, адже відповідатиме він не лише перед святою пам’яттю загиблих, а й перед прийдешніми поколіннями. Мужність та хоробрість Крут назавжди увійшла в нашу сві ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: NVK | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України
Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Старосинявський відділ освіти
Освіта
Острів знань

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz